Kontakt
  • Slovenščina
  • English
Sporočilo za javnost

SKUPŠČINA DELNIČARJEV POTRDILA SPREMEMBE V UPRAVI PERUTNINE PTUJ

22.01 2016

V SKLADU Z DANAŠNJO POTRDITVIJO SKLEPOV SKUPŠČINE DELNIČARJEV PERUTNINE PTUJ BO VODENJE NAJVEČJEGA SLOVENSKEGA MESNOPREDELOVALNEGA PODJETJA PREVZEL TIBOR ŠIMONKA 

Ptuj, 22. januarja 2016  – Delničarji Perutnine Ptuj, ki so se danes zbrali na 22. redni letni skupščini, so stotimi  odstotki (100%) oddanih glasov prisotnih delničarjev z glasovalno pravico potrdili predlog nadzornega sveta družbe o zamenjavi dveh članov uprave ter imenovanje Tiborja Šimonke za predsednika uprave. Poleg njega v upravo družbe prihaja še Viacheslav Korchagin, kot član uprave zadolžen za področje financ. Dva dosedanja člana uprave družbe, dr. Roman Glaser in Tone Čeh, ostajata v njeni upravi s ciljem zagotavljanja kontinuitete poslovanja družbe v prevzemnem postopku, ki trenutno poteka. 

Mandat za vodenje Perutnine Ptuj, ki bo trajal do zadnjega tedna v septembru 2017, bo novemu predsedniku in članu uprave Perutnine Ptuj, na osnovi te skupščinske odločitve potrdil še obstoječi nadzorni svet te družbe, ki se bo sestal v naslednjih dneh. Soglasje, za imenovanje Tiborja Šimonke kot novega predsednika uprave Perutnine Ptuj so delničarji na današnji skupščini potrjevali še s posebnim sklepom, za katerega so prav tako glasovaloi vsi delničarji z glasovalno pravico na današnji skupščini, kar pomeni, da so tudi s stotimi odstotki (100%) potrdili tak sklep. 
Današnje skupščine se je sicer udeležilo  za 7.697.874 delnic delniških upravičenj, kar znaša 70,5 % vseh delnic Perutnine Ptuj. 
Razširitveni sklep današnje skupščine delničarjev, s katerim je uprava predlagala, da lastne delnice družbe ne bodo predmet aktualne prevzemne ponudbe za Perutnino Ptuj, ki traja do 25. februarja letos,  so delničarji potrdili z 92 odstotno večino. 

Prisotni delničarji na sprejete sklepe niso so najavili nobenih spodbojnih ali kakršnihkoli drugih dejanj. 

 

Tibor ŠimonkaViacheslav Korchagin

Dodatne informacije:
Di@log, agencija za odnose z javnostmi
041391558
dialog@dialog-si.net