Skip to main content

Perutnina Ptuj v BIH investirala 4 milijone evrov

PERUTNINA PTUJ JE ODPRLA KOMPLEKS REFERENČNIH FRAM IN NOVI DISTRIBUCIJSKI CENTER V BiH

Srbac, 25.4.2014 – Danes je Perutnina Ptuj s svečano otvoritvijo namenu predala dve novi naložbi, vredni dobre 4 milijone evrov. Eno je kompleks referenčnih farm Kladari pri Srbcu in drugo distribucijski center v Trnu Laktaši. Nove objekte so zgradili zaradi povečanih potreb na trgu in potreb po sodobni infrastrukturi. Z novima naložbama je Perutnina Ptuj tehnološko nadgradila sistem kakovosti, varnosti in sledljivosti, ki omogoča oskrbo potrošnikov z zdravim in kakovostnim perutninskim mesom za vse generacije na trgu Bosne in Hercegovine. Perutninskim mesom Made in B&H.

V kompleks referenčnih farm Kladari, ki imajo kapaciteto 120.000 brojlerjev v turnusu, je Perutnina Ptuj investirala dobra dva milijona evrov. Kompleks, ki ga sestavljajo štiri farme, je vzpostavljen z najsodobnejšo tehnologijo z različnimi strukturnimi nadgradnjami tako v rejskem kot tudi okoljskem aspektu, saj je umeščen v naravno okolje in popolnoma integriran na takšen način, da se prilagaja ohranitvi okolice. Objekti so opremljeni z najmodernejšo tehnologijo za krmiljenje, napajanje, ventiliranje, hlajenje in gretje, ter z razsvetljavo vodilnih evropskih proizvajalcev opreme v tem segmentu. Rezultat naložbe je referenčna farma, v kateri se na praktični ravni dosegajo vrhunski vzrejni rezultati in standardi Perutnine Ptuj.

Druga investicija, ki je danes pričela z delom, je distribucijski center Perutnine Ptuj, ki se nahaja v Trnu Laktaši, vreden dva milijona evrov. Center se razprostira na 1.000 kvadratnih metrov prostora in je pomemben člen v verigi proizvodnje in distribucije proizvodov blagovne znamke Perutnine Ptuj. Center je zgrajen po najsodobnejših standardih in zahtevah trga ter zaposluje 24 novih zaposlenih.
Kompleks farm Kladari Perutnine Ptuj so svečano odprli dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, Petar Đokić, minister za delo, in Željko Kovačević, minister energetike, industrije in razvoja v Vladi Republike Srbske, Tomi Rumpf, direktor Perutnine Ptuj S. Novo investicijo, distribucijski center so odprli dr. Glaser, Mladen Andrić, direktor Perutnine Ptuj-BH, NJ.E. Iztok Grmek, ambasador Slovenije v BIH in Milovan Topolovič, župan občine Laktaši. Slovesne otvoritve so se udeležili tudi predstavniki Občine Srbac, številni poslovni partnerji in gosti. Ob tej priložnosti je dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, povedal, da Perutnina Ptuj v  Bosni in Hercegovini kontinuirano ter strateško investira v različna poslovna področja, izgradnja lastnih rejskih zmogljivosti in distribucijskega centra  pa je korak naprej v trajnostni in kakovostni oskrbi potrošnikov. Dr. Glaser je dodal še, da so kakovostne surovine s planiranimi količinami ter kontinuirana hladilna veriga danes v perutninarski industriji ne le konkurenčna prednost, ampak nujnost. »Z realizacijo naložb smo zagotovili količine, potrebne za nemoteno delo obeh tehnoloških procesov, s pomočjo distribucijskega centra pa smo zagotovili še nadgradnjo v oskrbovalnih poteh potrošnikov. S tehnološko posodobitvijo smo proaktivno zadovoljili potrebe na trgu in za potrošnike ustvarili novo dodano vrednost,« je še izpostavil dr. Glaser.

Mednarodni prehranski koncern Perutnina Ptuj je vzpostavila domicilno vertikalno integrirano reprodukcijsko verigo v Bosni in Hercegovini z dvema nosilcema - Perutnino Ptuj S v Srbcu in Perutnina Ptuj-BH v Brezi. V okviru vzpostavljenega sistema KVS (kakovost, varnost, sledljivost) Perutnina Ptuj pripravlja zdrava, varna in kakovostna živila iz perutninskega mesa z oznako narejeno v BIH (Made in B&H). Zaradi poznavanja in ustvarjanja trendov, strategij razvoja in spoštovanja zahtev trga je danes Perutnina Ptuj  vodilni pridelovalec v segmentu perutninskega mesa v širši regiji z najstarejšo tradicijo, kar potrjujejo zadovoljni potrošniki od Skandinavije do Sredozemlja in JV Evrope. Vsak dan na vseh trgih izdelke blagovne znamke Perutnine Ptuj kupuje dva milijona zadovoljnih potrošnikov. In ta številka raste iz dneva v dan.

Dodatne informacije

Dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj
tel.: +386 (0)2 749 0101
faks: +386 (0)2 749 0134
e-pošta: info@perutnina.si
www.perutnina.com

Deli objavo