Skip to main content

14. Poli maraton v soboto bo spet množičen

FANTASTIČNO KOLESARJENJE PO SLOVENSKIH GORICAH SE BO ZAČELO V SOBOTO DOPOLDNE V STAREM PTUJU

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU NA KOLESU

Ptuj, 2. junij – Samo še dober dan je do starta Poli maratona. V soboto dopoldne se bo ponovno več tisoč kolesarjev podalo na dve rekreativni progi po Slovenskih goricah. Vsak si bo lahko izbral sebi primerno, organizatorji pa so poskrbeli tudi za najmlajše kolesarske navdušence, ki bodo lahko kolesarili po ptujskih ulicah.

Letošnja, že 14. ponovitev Poli maratona se bo začela s startom v starem mestnem jedru Ptuja in končala spet z nepozabnim kulinaričnim doživetjem. V času, ko bodo kolesarji na progah, bo namreč Ptuj zadišal po kulinaričnih mojstrovinah iz perutninskega mesa. Kot vsako leto doslej je tudi to ena izmed značilnosti Poli maratona, ki se je razvil v najbolj množično kolesarsko rekreativno prireditev v državi.

Ptuj bo torej v soboto kolesarski že od jutra naprej. Ob 11. uri se bodo kolesarji podali na 52-kilometrsko progo Maxi Poli maratona, na 21-kilometrsko mini progo, ki je tudi izjemno razgibana, in na Poli Snack otroško progo, dolgo dva kilometra.

Vse sobotno popoldne pa bo središče Ptuja namenjeno kulinaričnemu razvajanju kolesarskih rekreativcev ter podelitvam tradicionalnih nagrad te izvrstne rekreacijske kolesarske prireditve.

Dodatne informacije:

Perutnina Ptuj, Kolesarski Klub Perutnina Ptuj in Di@logco.  

Deli objavo