Kontakt
  • Slovenščina
  • English
Perutnina Ptuj
od imena do blagovne znamke
Blagovne znamke
Perutnina Ptuj je zavezana k pripravi živil in izdelkov na način, ki dokazuje odgovoren odnos do okolja. Na eni strani zadovoljujemo vsa zakonska določila, ki jih imamo kot prehrambni koncern, obenem smo jih v vsakem trenutku vsakdanjega življenja oplemenitili z lastnimi zahtevami kakovosti, nekajkrat višjimi od zakonsko zahtevanih.
 
Leta 1974 so v Perutnini Ptuj izdelali prvo piščančjo klobaso št. 1. Od svojega rojstva do danes Poli ostaja dosledna v svoji kakovosti, ki je rezultat vrhunskih in neoporečnih postopkov izdelave. Med izdelke piščančjega mesa spadajo klobase, narezki, pate in snack. Poli tako ohranja primat prve piščančje klobase na tržišču po inovacijah, izdelkih in kakovosti.
 
Dolgoletna tradicija Skupine Perutnine Ptuj je zavezana pripravi naravne, zdrave in okuse prehrane, ki predstavlja tudi osnovno dejavnost. Pri tem si ob nudenju različnih perutninskih izdelkov postavlja najvišje standarde kakovosti, sledljivosti, varnosti in ekologije. Potrošnikom na ta način zagotavlja kakovostne izdelke za hitro potešitev lakote, tudi takrat ko ni dovolj časa za kuho celega obroka.
 
Brez zadržkov lahko rečemo, da je Perutnina Ptuj najpomembnejša, najbolj prepoznavna in najbolj ugledna blagovna znamka živilskopredelovalne industrije v Sloveniji in v državah Zahodnega Balkana. V naši hčerinski družbi Topiko v Bački Topoli so si piščančje meso in nekatera živila na njegovi osnovi nadela ime Perutnina Ptuj. S pričetkom dela na tehnoloških linijah po standardih matičnega podjetja so se tako prodajne poti razprle, prisotnost naše blagovne znamke pa je dobila nove priložnosti za zadovoljevanje pričakovanj kupcev. Moč blagovne znamke Perutnina Ptuj je v njeni visoki prepoznavnosti in tudi izdelki pod blagovno znamko Topiko zadovoljuje še tako zahtevne gurmane s prefinjenimi izdelki in delikatnim okusom.
 
Leta 2007 se je v Skupini Perutnina Ptuj po dolgoročnem strateškem snovanju in odločitvi oblikoval koncept sožitja hrane in vina. Tradicija in sodobnost sta si v Ptujski kleti podali roko in spočeli blagovno znamko Pullus, vino z okusom. Znamenite lege karakternih Haloz in Slovenskih goric ter predanost vinogradnikov, ki jih obdelujejo odlikujejo vsako posamezno polnitev Pullus vin, Haložana in Pinky Chick-a. Ptujska klet kot nositeljica primata največkrat nagrajene vinske kleti za svoje polnitve utrjuje prepoznavnost Slovenije na tujih trgih in tako odpira nove tržne poti.
 
Družba PP-Agro d.o.o. je organizirana tako, da je smiselno zaokrožen proces, ki zagotavlja pridelavo poljščin, predelavo teh v krmne mešanice in preizkušanje njihovih uporabnih vrednosti v lastni živinorejski proizvodnji. Skozi obvladovane procese 50 redno zaposlenih skrbi, da so naši proizvodi kakovostni, varni in sledljivi, ter v praksi preverjeni. Tako proizvedene krmne mešanice so primerne za vsako uravnoteženo prehrano gospodarsko pomembnih domačih živali. V času spravila kmetijskih pridelkov odkupujemo vse za krmne mešanice potrebne surovine.