Skip to main content

Nadzorni svet Perutnine Ptuj imenoval še novega predsednika uprave

TIBOR ŠIMONKA PREVZEL VODENJE PERUTNINE PTUJ.

Nadzorni svet Perutnine Ptuj je na današnji seji še formalno soglasno potrdil petkov sklep skupščine in za predsednika uprave imenoval Tiborja Šimonko. S tem je uresničil voljo delničarjev in poskrbel za prenos mandata na prenovljeno upravo, ki jo je po ponujenem odstopu prejšnje sestave tudi potrdila petkova skupščina. V njej so poleg Tiborja Šimonke (predsednik) še Viacheslav Korchagin, dr. Roman Glaser in Tone Čeh (člani). Dosedanji in novi predsednik uprave Perutnine Ptuj, dr. Roman Glaser in Tibor Šimonka sta danes v Perutnini Ptuj že opravila primopredajo.
S tem dejanjem je prenovljena sestava vodstva Perutnine Ptuj začela svoj polni mandat. Nanj bo po nedavni 40-milijonski dokapitalizaciji Slovenske industrije jekla (SIJ), s čimer je ta družba postala tudi največji posamični lastnik Perutnine Ptuj, imela tudi največji lastniški vpliv.
Tibor Šimonka, ki je v poldrugem letu, odkar je bil pooblaščenec bank kreditodajalk v Perutnini Ptuj, že dodobra spoznal organizem te družbe, je po primopredaji izrazil zadovoljstvo, da sta nadzorni svet in skupščina potrdili takšno sestavo najvišjega vodstva Perutnine Putj, ki kljub spremembam zagotavlja tudi kontinuiteto vodenja celotne Skupine. Zagotavljala jo bosta dosedanji predsednik uprave in član, ki je doslej bil zadolžen za ekonomiko in finance. Nove vloge v upravi Perutnine Ptuj pa bodo razdeljene tako, da bo zagotovljeno pričakovanjem dokapitalizatorja in prevzemnika (prevzemna ponudba SIJ-a za vse delnice Perutnine Ptuj namreč še traja do 25. februarja letos) in kontinuiteti delovanja tako razvejanega gospodarskega sistema. Vzreja in obdelava perutninskega mesa in živil na njegovi osnovi je namreč v Perutnini Ptuj vzpostavjena v sistemu vertikalne integracije z optimalnim spremljanjem kakovosti, varnosti in sledljivosti, podkrepljena s številnimi nacionalnimi in mednarodnimi certifikati.

Tibor Šimonka, novi predsednik uprave Perutnine Ptuj, se je nadzornemu svetu  zahvalil za mandat, ki so mu ga podelili skupaj s skupščinsko odločitvijo. Izpostavil je, da bo upravi predsedoval na način, ki bo nadaljeval razvoj Perutnine Ptuj, njeno internacionalizacijo in skrb za pripravo živil iz perutninskega mesa, ki bodo navduševala še večji krog potrošnikov na obstoječih in na novih trgih. »Vstop novih lastnikov je z dokapitalizacijo Perutnini Ptuj dal novo spodbudo za rast in izkoriščanje vseh potencialov, ki jih je razvila na svoji poti z dolgo tradicijo. Prenova v upravi pa je zavezana, da upravlja z zaupanjem delničarjev na način, ki bo spodbujal uspešno poslovanje, plemenitenje kapitala, in generiral zadovoljstvo zaposlenih, zadružnikov in potrošnikov,« je v svoji prvi izjavi po imenovanju za predsednika uprave Perutnine Ptuj izpostavil Tibor Šimonka. Dr. Roman Glaser pa se je po zahvali za dosedanje zaupanje za 24-letno vodenje Perutnine Ptuj, in opredelil, da bo vso svoje znanje in izkušnje posvečal nadaljnji rasti in razvoju Perutnine Ptuj ter njeni internacionalizaciji.

Dodatne informacije:
Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj,
tel.: +386 (0)2 749 0101, faks: +386 (0)2 749 0134, e-pošta: info@perutnina.si, www.perutnina.com
 

Deli objavo