Skip to main content

Poli maraton v 14. izdaji je pred vrati

PTUJ, PRESTOLNICA REKREATIVNEGA KOLESARJENJA

Kolesarski maraton za vse generacije

Ptuj, 22. aprila – Dober mesec pred največjim slovenskim rekreativnim kolesarskim dogodkom v Sloveniji je Organizacijski odbor 14. Poli maratona sporočil, da bo letos z znižanjem startnine to prireditev še bolj približal rekreativnim kolesarjem vseh generacij. Tako ocenjujejo, da bo 4. junija dopoldne v starem mestnem jedru Ptuja  spet startalo rekordno število rekreativnih kolesarjev iz Slovenije in tujine. Poli maraton se je namreč uveljavil  namreč kot najbolj množičen rekreativen kolesarski dogodek v državi, ki se ga vsako leto udeleži med 4000 in 6000 udeleženci.

V soorganizaciji vseh k rekreativnemu kolesarjenju in zdravemu življenju zavezanih na Ptuju so priprave za 14. Poli maraton v zaključni fazi. Tudi letos bodo rekreativni kolesarji imeli na voljo dve progi po slikovitih slovenskih goricah. Za najmlajše, ki jim Perutnina Ptuj zagotavlja tudi brezplačno startnino, pa je pripravljena še otroška kolesarska trasa po ptujskih ulicah. To je zgolj simbolična oddolžitev najmlajši generaciji, ki z nesebičnim apetitom posega po najpopularnejši perutninski klobasi sploh. Zato Poli maraton tudi v prihodnosti nosi ime te kultne klobase.

Kolesarski klub, ki pod pokroviteljstvom  Perutnine Ptuj skrbi za pripravo in ureditev rekreativnih prog po Slovenskih goricah ter za varnost in dobro počutje kolesarjev na progi, se je v zadnjih letih uveljavil še v rekreativnem kolesarstvu.  Izjemno dobro je sprejeto tudi dejstvo, da sta zadnjih nekaj letih tako start kot cilj največjega rekreativnega kolesarskega maratona v mestnem jedru Ptuja. Sem so ga namreč prestavili z letališča Moškanjci, kjer sta bila prvih 10 let.

»S ponosom ugotavljamo, da je tudi Poli maraton bistveno prispeval k popularizaciji rekreativnega kolesarstva v Sloveniji. Spodbudili smo namreč kolesarjenje kot nacionalno gibanje za spodbujanje zdravega načina življenja. S tem smo filozofijo priprave zdrave, varne in kakovostne hrane iz Perutnine Ptuj prenesli tudi v ta plemeniti šport in popularno rekreacijo. V teh 14 letih, od kar organiziramo največji slovenski kolesarski rekreativni dogodek, doživljamo tudi velik razcvet številnih lokalnih rekreacijskih kolesarskih maratonov, na kar smo lahko upravičeno ponosni,« je v zaključni fazi priprav na 14. Poli maraton, ki bo 4. junija letos, dejal član uprave Perutnine Ptuj dr. Roman Glaser, ki letos vodi tudi organizacijski odbor te največje kolesarske rekreativne prireditve pri nas

Dodatne informacije: dr. Roman Glaser, član uprave Perutnine Ptuj in predsednik Organizacijskega odbora 14. Poli maratona, tel.: +386 (0)2 749 0100, info@perutnina.si, www.perutnina.com

Deli objavo