ПП одгледување

Перутнина Птуј е прва во Словенија која имплементира нов стандард што го приближува начинот на одгледување до одгледувањето кое се одвивало во дворовите на домовите во минатото.

ПП одгледување

Новиот стандард ги зема предвид современите наоди за благосостојбата на животните и ги надминува сегашните законски регулативи. Пилињата се одгледуваат во подобрени услови за живеење од премиум живинарството се во можност да го развиваат своето природно однесување, кое има корисно влијание врз нивното здравје.

Новиот стандард предвидува посебна заштитна крошница во целатата должина на шталата. Неговата површина зафаќа најмалку 20% од површината за размножување и почвата е посипана со квалитетно легло.

PPR banner2

Во потрагата по нови, инспиративни и вкусни јадења со нашите производи од свежо пилешко и мисиркино месо дојдовме и до Теодора која во потполност не воодушеви со својата способност секое јадење да го претвори во магија од вкусови

Preberi več