Вести

На нашите чинии треба да има само здрава и безбедна храна со висок квалитет, а првиот чекор е свесно и внимателно приготвување.

Во Перутнина Птуј и во вонредна ситуација на епидемија на коронавирусот обезбедуваат непрекинато снабдување со нивните производи.

Притоа доследно ги спроведуваат усвоените превентивни мерки за ограничување на ширењето на вирусот и упатствата на јавните стручни институции.

и како едно од ретките претпријатија за производство на прехранбени производи со воведен интегриран производствен процес обезбедуваат безбедност, квалитет и контрола врз производите во целиот синџир од нива до виљушка како секој ден, така и во времето на епидемија на коронавирусот. 

Preberi več

Најавуваме нешто ново и многу вкусно! Заедно со мастер Шеф - Никола Мишковски ќе Ви подготвуваме одлични јадења, награди и настани Ваше е само да не следите! 
Добар апетит!

Preberi več

Линијата месо под брендот Natur Premium на „Перутнина Птуј" за 30-ина дена ќе се најде на полиците во македонските маркети.

Video

Preberi več

Месото од живина не само што е вкусно, лесно за приготвување и погодно за различни комбинации на храна, туку тоа исто така е и природен извор на витамини, минерали, протеини и здрави масти.

Preberi več

Пирамидата на исхрана на сликовит и едноставен начин обезбедува основни информации во врска со групите храна, за да ни помогне да планираме балансирана исхрана.

Preberi več

Целијачната болест е автоимунолошко нарушување на тенкото црево (оштетување на цревата поради глутен) и во последно време е една од најчестите болести на дигестивниот тракт кај децата, но и кај возрасните.

Preberi več

Кога купувате месо од живина, треба да обрнете особено внимание на потеклото на месото, рокот на траење и препорачаната температура на складирање.

Preberi več

Свежото или приготвеното месо од живина и оброците можат да се чуваат во ладилник или замрзнувач, а во исто време треба да се следат неколку важни упатства.

Preberi več

Иако се смета дека месото од живина не бара многу подготовка и е лесно за приготвување, важно е како го приготвувате, ако сакате вашиот оброк да биде безбеден.

Preberi več

Месото од живина може да се приготвува на многу различни начини; може да се пече, пржи, динста или вари. Сепак, бидете внимателни да не претерате со температурата.

Preberi več