Пилешко кордон блу

Cordon bleu s sirom nova vrecka 400g

Пилешко кордон блу

Кордон блу е светски познато јадење на француската кујна, кое го подготвивме со пилешко. Пилешко Кордон блу со шунка и сирење е богат стек со кој можете да се разгалите во текот на неделата или на свечен ручек. Бидејќи веќе е термички обработена, подготовката е брза и лесна во тава, фритеза или рерна.

Совет за подготовка

При изборот на масло за пржење, задолжително изберете оној што може да издржи високи температури и нема веднаш да пуши. Важно е маслото за пржење да е свежо, бидејќи старото масло може да стане нездраво, а исто така да има лош ефект врз вкусот.

Рецепти Ново!

Natur Premium гарантира дека пилешкото месо е со добар квалитет. Изберете одлични пилешки јадења што се пријатни во сите прилики.